top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYusuf Gül

Özel Eğitime Giriş

Merhabalar. Ben Yusuf Gül. İlk yazımızda özel eğitime genel anlamda bir giriş yapacağız. Çocuklarımız çoğu zaman doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası sebeplere bağlı olarak özel eğitime ihtiyaç duyabilirler. Ailelerimiz ise bu durum ile karşı karşıya geldiğinde çeşitli duygusal hislere kapılırlar. Ama öncelikle başınıza böyle bir durum geldiyse ve bu yazıyı okuyorsanız önce bir derin nefes alın ve sakin olun. Bu durumu yaşayan ilk kişi siz değilsiniz ve son da olmayacaksınız.

Sizleri sakin olmaya davet ediyorum çünkü aceleci bir tavır sizi dönülmesi zor yanlışlara sürükleyebilir. Aile birliğiniz sarsılabilir hatta dağılabilir. İşte tam da bu nedenle sakin olmanız ve sabırlı davranmanızda büyük önem var. Özel Eğitimin temelini sabır devamlılığını ve etkililiğini sevgi oluşturur.

Çocuğunuz ile ilgili özel bir durum var ise yapmanız gerekenler aslında basittir. Öncelikle çocuğunuzun kapsamlı bir sağlık raporuna ihtiyacı olacaktır. Sonrasında bu rapor ile beraber Rehberlik Araştırma Merkezine bir başvuru yapmanız gerekecektir. Çocuğunuz kapsamlı bir değerlendirmeden sonra gereksinimlerine yönelik bir programa sahip olacaktır.

Çocuklarınız için devlet kurumları ve özel kurumlar olmak üzere eğitim alabileceği yerler mevcuttur. İmkanlarınız müsait ise uzmanlardan özel eğitim desteği de alabilirsiniz.

Tercihinizi Devlet Kurumu ya da Özel kurumlardan yana kullanırsanız ihtiyacınız olan planlamalar bu kurumlar tarafından düzenlenir ve uygulaması da yapılır.

Özel Eğitimde öncelik erken teşhis ve tedavidir. O nedenle ne kadar erken eğitime başlanır ise çocuklarınızda bir o kadar fazla gelişime şahit olursunuz. Özellikle dil anlamında erken tanı çok önemlidir.

Genel anlamda özel eğitime incelediğimiz yazımız bu kadar. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page